Отворен Музејот “Куќата на Робевци”

08. 12. 2018 – 09. 12. 2018


            На ден 08.12.2018 год., во 12 часот, Музејот – Куќа на Робевци ги отвори портите со целосно обновен ентериер, осовременети поставки и нова етнолошка поставка. Настанот се одржа во рамки на активностите поврзани со чествувањето на патронот на Охрид, Св. Климент Охридски, кој Национална установа Завод за заштита на спомениците и Музеј – Охрид ги реализираше во соработка со Општина Охрид. Во рамките на свеченото отварање, во ширванот на Куќата на Робевци беше промовирана книгата Охридска писменост од проф. д-р Димитар Пандев.