27 традиционална изложба по повод на 18-ти мај, Меѓународниот ден на музеите во куќата на Робевци

19. 05. 2017


Традиционално, како и во изминатите години, НУ Завод и Музеј-Охрид го одбележува 18 мај Меѓународниот ден на музеите. Оваа година тој се одбележува со 27-та изложба на уметнички дела од нашиот богат фонд на современата уметност. Како и во претходните години, на изложбата се изложени делата на уметниците кои имаа свои изложби во последните неколку години во Уметничката галерија Робевци.

27 традиционална изложба по повод на 18-ти мај, Меѓународниот ден на музеите во куќата на Робевци