АНТОЛОГИЈА I

11. 08. 2017 – 13. 09. 2017


На ден 11.08.2017  во Галерија Робевци е отворена изложбата АНТОЛОГИЈА I содржана од дела на доајените на македонското сликарство :Димитар Андонов Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски, Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо, Изложените дела се составен дел од збирката на Современа Уметност при Завод и Музеј -Охрид и за прв пат се претставуваат пред домашната публика во антологиска верзија. Изложбата ќе трае до 13.09.2017 и истата ќе биде отворена за посета во временскиот интервал од (9-14)часот и од (19-22)часот.