Во текот на летната сезона, локалитетите и музеите под надлежност на НУ Завод и Музеј – Охрид, ги посетиле вкупно 61.645 странски и домашни гости.

Музејот на вода во Заливот на коските најпосетуван во текот на летото, од денес секој прв ден во месецот слободен влез во музеите и локалитетите