Во посета на Ќуќата на Робевци беше Шарл Мишел- претседател на Европскиот Совет

Во посета на Ќуќата на Робевци беше Шарл Мишел- претседател на Европскиот Совет, Дејвид Гир – амбасадор на Европската унија во РС Македонија заедно со македонскиот заменик на Претседателот на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ. Гостите имаа чест да ја видат охридската староградска архитектура и значајните Охридски резби во Ширванот на куќата.