8 Септември

Почитувани,

По повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија, ве информираме дека влезот за посетители во сите објекти под надлежност на НУ Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј-Охрид (Самоилова тврдина, Галерија на икони, Меморијална куќа на Христо Узунов, Куќа на Робевци, Музеј на вода) е бесплатен.