Сашо Блажес – Под Стакло

Сашо Блажес – Под Стакло

Почитувани,

нашата работа продолжува и во услови на прогласена светска пандемија. Поради неможноста физички да претставиме изложба ние се одлучивме да ви ја претставиме овојпат во краток видео формат самостојната изложба на цртежи -графики на Охридскиот уметник Сашо Блажес насловена Под Стакло-цртежи во изолација кој за оваа изложба ќе каже:

Нема поголемо” казна” за еден творец од излолација. Време посветено во трагање на природата во себе.

Ве покануваме да го проследите видеото

#sashoblazes#art#stayathome#zavodimuzejohrid#drawingsinisolation#седисидома#exhibitiononline

Сашо Блажес – Под Стакло