Во посета на Музејот на вода кај Градиште

Во посета на Музејот на вода кај Градиште беше амбасодорката на Велика Британија во Р.С. Македонија, Рејчел Галовеј. Со амбасадорката и со претставниците на невладиниот сектор разговаравме за состојбата со културното и природното наследство во Охридскиот регион и за изнаоѓање на подобри и поефикасни механизми за соодветна заштита.