ПРЕБАРУВАЈ НАСТАНИ

СИТЕ НАСТАНИ  

НАСТАНИ

15. 09. 2017 - 28. 09. 2017

Изложба "Никулец" на уметникот Христина Зафировска

Во петок 15.09.2017 во 20 часот во галерија "Робевци" ќе биде отворена изложбата насловена Никулец од авторот Христина Зафировска од Скопје.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
11. 08. 2017 - 13. 09. 2017

АНТОЛОГИЈА I

АНТОЛОГИЈА I- избор на дела од доајените на македонското сликарство од депото на Современа Уметност при Завод и Музеј-Охрид

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
28. 07. 2017 - 10. 08. 2017

Изложба "Страст за носталгија" на охридскиот сликар Сашо Блажес

Синоќа во Галеријата "Робевци" во Охрид беше отворена шестата самостојна изложба на охридскиот сликар Сашо Блажес, под наслов "Страст за носталгија".

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
14. 07. 2017 - 27. 07. 2017

Изложба на слики на Стефан Хаџи-Николов

Во рамките на програмата на овогодинешното издание на фестивалот Охридско лето, а како дел од летната изложбена програма на НУ Завод и Музеј-Охрид, во галеријата Робевци во Охрид беше отворена изложбата на слики на Стефан Хаџи-Николов.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
30. 06. 2017 - 06. 07. 2017

Внатрешна градина

Изложба "Внатрешна градина" на романската сликарка Емилиа Персу

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
25. 06. 2017 - 30. 06. 2017

Изложба на фреско-копии, црковни везови и литургиски предмети

Кон крајот на месец јуни 2017 година, во долниот простор на Галеријата на икони-Охрид беше изложен уште еден дел од богатото наследство од збирките на НУ Завод и Музеј-Охрид.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
16. 06. 2017 - 29. 06. 2017

Изложба "Intaglio" на Print Nest + студиото од Софија, Бугарија

Во петок, на 16 јуни 2017 година, во 20:00 часот, во Уметничката Галерија Робевци ќе биде отворена изложбата "Intaglio" на Print Nest + студиото од Софија, Бугарија

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
02. 06. 2017 - 15. 06. 2017

Изложба МАЛ ФОРМАТ на друштвото на ликовни уметници на Македонија

Во петок на 02. 06. 2017 во 19:00 часот, во галеријата Робевци ќе се отвори изложбата МАЛ ФОРМАТ на друштвото на ликовни уметници на Македонија.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Нема повеќе настани !
© 2017 Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј - Охрид
Developed by Webmaster