ПРЕБАРУВАЈ НАСТАНИ

СИТЕ НАСТАНИ  

НАСТАНИ

09. 07. 2018 - 10. 07. 2018

Посета на претседателката на Комисијата за култура при Собранието на Република Македонија, д-р Ирена Стефоска

На ден 09.07.2018 година, претседателката на Комисијата за култура при Собранието на Република Македонија, д-р Ирена Стефоска, беше во посета на НУ Завод и Музеј - Охрид.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
07. 07. 2018 - 25. 07. 2018

МАТЕРИЈАЛНИ КОНТУРИ

Изложба на трудовите изработени за време на меѓународната летна школа за архитектура и дизајн.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
04. 05. 2018 - 17. 05. 2018

ИЗЛОЖБА ''БИСЕРНО СИНИЛО'' НА УМЕТНИКОТ БЛАШКА МИ ЕВА

ИЗЛОЖБА ''БИСЕРНО СИНИЛО'' НА УМЕТНИКОТ БЛАШКА МИ ЕВА

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
07. 03. 2018 - 15. 03. 2018

ИЗЛОЖБА НА ЖЕНСКОТО ДРУШТВО "БИСЕРА"

По повод 8-ми март синоќа женското друштво Бисера од Охрид ја отвори својата традиционална изложба во галеријата Робевци.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
17. 01. 2018 - 18. 01. 2018

ИЗЛОЖБА НА РАКОТВОРБИ

Во Куќата на Робевци на 17-ти јануари се отвори еднодневна изложба на ракотворби и предмети од традицијата на Турција.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
29. 09. 2017 - 05. 10. 2017

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА А4

Во петок 29.09 .2017 во 20 часот во Галерија Робевци ќе биде отворена интернационалната изложба на графика во мал формат насловена А4.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
15. 09. 2017 - 28. 09. 2017

Изложба "Никулец" на уметникот Христина Зафировска

Во петок 15.09.2017 во 20 часот во галерија "Робевци" ќе биде отворена изложбата насловена Никулец од авторот Христина Зафировска од Скопје.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
11. 08. 2017 - 13. 09. 2017

АНТОЛОГИЈА I

АНТОЛОГИЈА I- избор на дела од доајените на македонското сликарство од депото на Современа Уметност при Завод и Музеј-Охрид

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Нема повеќе настани !
© 2017 Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј - Охрид
Developed by Webmaster