ПРЕБАРУВАЈ НАСТАНИ

СИТЕ НАСТАНИ  

НАСТАНИ

04. 03. 2019 - 22. 03. 2019

Активности во пресрет на туристичката сезона

Вработените во НУ Завод и Музеј - Охрид, во пресрет на туристичката сезона, преземаат бројни активности за уредување на локалитетите.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
11. 02. 2019 - 12. 02. 2019

Амбасадорот Бејли во посета на Галеријата на икони

На 11.02.2019 година, амбасадорот на Соединетите Американски Држави, г-динот Џес Бејли, за време на престојот во Охрид, ги посети Галеријата на икони, црквата Св. Богородица Перивлепта и црквата Св. Јован - Канео.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
08. 12. 2018 - 09. 12. 2018

Отворен Музејот "Куќата на Робевци"

На ден 08.12.2018 год., во 12 часот, Музејот - Куќа на Робевци ги отвори портите со целосно обновен ентериер, осовременети поставки и нова етнолошка поставка.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
07. 12. 2018 - 12. 12. 2018

По трагите на светите Кирил и Методиј

На 07.12.2018 година во 18 часот Куќата на Уранија-МАНУ и во Куќата на Робевци беше отворена изложбата “По трагите на свети Кирил и Методиј”.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
19. 10. 2018 - 01. 02. 2019

СОФРАТА во охридските килими

На 19. 10. 2018 год во 13 часот во Куќата на Робевци беше отворена изложбата СОФРАТА во охридските килими. На изложбата се прзентирани 11 килими .

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
22. 08. 2018 - 27. 08. 2018

Базар на охридски ракотворби

Од 22 до 27 август, на Сараиште, се одржува Базар на охридски ракотворби.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
10. 08. 2018 - 04. 10. 2018

АНТОЛОГИЈА II

македонско сликарство 1950-1965 година

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
27. 07. 2018 - 09. 08. 2018

ИЗЛОЖБА МУЛТИПЛИЦИРАНИ РЕАЛНОСТИ -МИРКО ВУЈИСИЌ, ЛИДИЈА ВУЈИСИЌ, МАРКО ВУЈИСИЌ

Минатиот петок 27.07.2018 во 20 часот беше отворена изложбата ''Мултиплицирани реалности'' на авторите Мирко Вујисиќ, Лидија Вујисиќ и Марко Вујисиќ.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Нема повеќе настани !
© 2017 Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј - Охрид
Developed by Webmaster